Hovenier Patrick Arendts

Grond verzet

Altijd eerst een vrijblijvend gesprek

Tuin frezen of omspitten
U bevindt zich hier:
Grond verzet

Grond verzet

Een goede bodemstuctuur is de basis voor een gezonde tuin. Het is belangrijk dat de grond op de juiste manier wordt bewerkt. Grondwerk en grondverzet vormen de basis voor uw tuin. Ik heb een heel team die voor mij het grondverzet doet. Het zijn vakmensen met passie voor hun werk. Ze beschikken over de nieuwste en beste machines. Zei maken het verschil !

De volgende werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren:

 • Graafwerk met grote of kleine kranen en graafmachines
 • Het aanbrengen van drainage
 • Het aanbrengen van zandbedden voor verharding
 • Het aanbrengen van split of grind op gronddoek
 • Het verwerken van natuurlijke meststoffen
 • Verplaatsen van grond met behulp van rupsdumpers
 • Waterafvoer ( drainage, hemelafvoer, afvoerput/goten )

Grondverzet en grondwerk zijn de fundering voor het aanleggen van uw tuin. Wij hebben de diensten onderverdeeld in twee categorieën om u beter van dienst te zijn.

Grondverzet bij renovatie

Bij het aanleggen van een tuin of het renoveren wordt grondverzet vaak over het hoofd gezien. De grond waarop een tuin gerealiseerd wordt is echter net zo belangrijk als de fundering van een huis.
Een tuin kan op den duur zijn uitstraling verliezen. Dit kan zijn door slecht onderhoudt of dat een tuin op een bodem aangelegd is waar geen grondwerk of grondverzet op verricht is. U kunt er dan voor kiezen om uw tuin te renoveren. Wij spitten de tuin om en eventueel werken we er compost erdoor heen.

Drainage

Grondverzet gaat vaak in samenhang met drainage. Bij het aanleggen van een goed werkend drainage systeem komt meer kijken dan het graven van een sleuf en de drainage buis erin leggen. Zo moet er rekening worden gehouden met allerlei factoren, zoals:

 • Grondsoort
 • Bodemstructuur
 • Stand (grond)waterpeil
 • Wensen van de klant

Wanneer u kiest om de drainage te laten verzorgen door Hovenier Patrick Arendts bent u verzekerd van een goed werkend drainagesysteem (ook op lange termijn).

Tuin frezen of omspitten

Bij de tuinaanleg of ook bij tuinrenovatie moet de tuin gespit of gefreesd worden. Bijvoorbeeld wanneer u een nieuw gazon wilt aanleggen of wanneer u de borders opnieuw wilt indelen. En natuurlijk ook bij het zaaien en poten bij de moestuin moet de grond voorbewerkt worden. Hovenier Patrick Arendts kan voor u de tuin zowel frezen als omspitten.

Frezen of spitten?

Wat is beter: de tuin frezen of spitten? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Tuinfrezen is vaak gemakkelijker dan omspitten maar niet in alle situaties aan te bevelen. Wij kunnen u van deskundig advies voorzien in welke situatie u het beste kunt tuinfrezen of spitten.

De juiste tuinmachines

Hovenier Patrick Arendts beschikt over de juiste tuingereedschappen zoals de tuinfrees. 

Ook geïnteresseerd?

Mail of bel mij voor een vrijblijvende kennismaking

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.