Hovenier Patrick Arendts

Tuinkalender

Tuinkalender

Kortere dagen, zwoele temperaturen, de nazomer is begonnen. Het einde van de zomer is heerlijk voor de tuin. De maand september luidt het najaar in. De dagen zijn vaak nog lekker warm en ’s ochtends ligt er een mooie dauw op de natuur. Na de rustige vakantiemaanden is het tijd om de oogst binnen te halen. Denk aan al het fruit dat gerijpt is en geplukt kan worden. Dus heerlijk aan het werk en genieten van de oogst zolang het nog kan!

Ik ben Patrick Arendts, geboren en getogen in Emmeloord. Ben getrouwd en heb 2 prachtige kinderen van 9 en 11 jaar oud. Ik wist toen ik nog heel jong was meteen dat ik iets in het ‘groen’ wou doen. Mijn passie voor de natuur en de tuinen werd steeds groter. Na de lagere school ben ik naar de lagere land en tuinbouw school gegaan in Emmeloord, daarna de middelbare tuinbouwschool en tot slot heb ik in Velp milieukunde en cultuur techniek gestudeerd.

Al mijn banen die ik gehad heb waren ook in het groen. Na mijn schooltijd heb ik bij verschillende bedrijven gehovenierd….Prachtig! In de winter verre reizen gemaakt en van de natuur genoten. Heb al aardig wat van de wereld gezien, maar als je eenmaal aan het reizen bent wil je steeds meer zien. 10 Jaar lang afdelingshoofd geweest van de Boeg in dronten en Intratuin te Emmeloord, daar heb ik heel veel plantenkennis opgedaan en gestudeerd.

Na de Intratuin heb ik in de orchideeën hoeve te Luttelgeest een tuincentrum in de winkel gemaakt. Toen dat af was wou ik toch mijn passie volgen en dat is toch heerlijk in de buitenlucht tuinen maken en advies geven, kennis doorgeven vind ik belangrijk.

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.